måndag 9 maj 2011

Digitalisera dina vinyl/LP-skivor! (+ kassett till MP3)

Numera kan du enkelt digitalisera dina gamla vinyl/LP-skivor istället för att se på när de samlar damm. (okej, det finns folk som fortfarande är "old school")

Du kan konvertera från vinyl till antingen MP3 eller till CD. 


Detta kan du göra med en s.k. USB-skivspelare, som finns hos till exempel prylsajten CoolStuff.se


Beskrivning av USB-spelaren: 

"Liksom de flesta musikälskare har du säkert en hög gamla vinylskivor som har överlevt diverse utrensningar eftersom de är så kära minnen. Men låt oss gissa - du spelar dem sällan eller aldrig längre!?

Självklart ska du enkelt kunna lyssna på dina gamla vinylskivor! Nu kan du enkelt digitalisera alla dina vinyl- och LP-skivor och bränna på CD eller spara som MP3! Självklart kan du även spela upp musiken direkt från skivspelaren!
"

Får alla oss musikälskare som samlat på oss massor av gamla vinyler genom åren är detta strålande! Eller för oss som är så pass gamla att vinyl och kassettband var de enda alternativen. Även om det är en viss charm med vinyl, så är det också viss charm med att kunna spela musiken vart man vill digitalt :-)

Har inte hunnit testa den själv än, men har svårt att se vad som skulle vara negativt med denna pryl, blir lätt att man skaffar en USB-skivspelare inom kort nu. (visste faktiskt inte ens att det fanns.).

Läste även folks recensioner på deras sajt och fem av sex personer gav den nästhögsta eller högsta betyg. Verkar vara ett ganska så rimligt pris också, tycker i alla fall jag.

Du kan läsa mer eller beställa din egen USB-skivspelare här:

USB-skivspelare - Vinyl till MP3!


Jag blev även nyfiken om det fanns något liknande för gamla kassettband, och det fanns minnsan det också!

Kassett till MP3 - En kassetbandspelare som du enklelt kopplar in i din usb-port och på ett kick omvandlar en trist kassett till smidiga mp3-filer"

Priset på den är 495 kronor och du kan läsa mer här: Kassett till MP3!


Har du tips på liknande prylar som man enkelt kan konvertera från LP/Kassettt till MP3 så lämna gärna en kommentar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar